Tájékoztatás tűzesetről

Tisztelt érdeklődő!

Tájékoztatásul közöljük elsősorban a környezetünkben élőkkel, hogy – sajnálatos módon - társaságunk tiszaújvárosi telephelyén az un. 2. sz hulladéktárolóban tegnap, 2020. március 12.-én este 18:35 körül tűz keletkezett. Az eseményt észlelésekor azonnal jelentettük a katasztrófavédelem felé, akik nagy erőkkel vonultak a helyszínre, de a gyorsan terjedő tűz rövid idő alatt a tároló teljes területére kiterjedt. Néhány óra alatt sikerült a tüzet megfékezni, továbbterjedését megakadályozni, de az épület súlyosan károsodott, acélszerkezete összeomlott, a benne tárolt hulladékok egy része elégett, eszközök, gépek károsodtak, a tároló használhatatlanná vált. Az anyagi kár jelentős.

A kivizsgálás az illetékes hatóságok részéről azonnal elkezdődött, folyamatban van. A tűz oka egyelőre ismeretlen, és egy olyan tárolóban keletkezett, ahol nem égetésre, hanem kiszállításra szánt hulladékokat tároltunk. A tűz keletkezésének helyszínén – tekintettel az esti órákra – már senki nem tartózkodott, ott órák óta tevékenység nem folyt. Az esemény alkalmával személyi sérülés nem történt.
A Megyei Katasztrófavédelem műveleti labor kocsija folyamatosan több helyszínen légtérelemzést végzett. Jóllehet került ki káros anyag a levegőbe, de ezek - műszerekkel is igazolhatóan - sehol sem haladták meg az egészségre káros értékeket.

A partnereink megnyugtatására közöljük, tekintettel arra, hogy az esemény az égető-blokkon kívül történt, az égető folyamatos üzemvitelét a tűzeset gyakorlatilag nem érintette. Ennek megfelelően bízvást nem fog az esemény működési zavarokat okozni fontos ill. folyamatos technológiát működtető partnereinknél.

2020. március 13. 12:17